De Susanna - De Gebouwen - Wonen in de Susanna

De Susanna

Eenheid in verscheidenheid

De Susanna is een nieuw gebouw, maar het staat op historische grond: het eiland Oostenburg was lang het Amsterdamse centrum van handel en industrie. Een gebouw ontwerpen op deze locatie, dat schept verplichtingen. Daarvan zijn de architecten zich bewust. Zij maakten een pand met vier gezichten, om zo een echt Amsterdams straatbeeld te scheppen.

“Onze uitdaging lag in het maken van eenheid in verscheidenheid. Hoe kun je een samenhangend straatbeeld maken dat gericht is op diversiteit, zonder te vervallen in eenvormigheid of juist het tegenovergestelde, een rommelig straatbeeld”, zeggen Paul de Ruiter Architects, Bastiaan Jongerius Architecten en Ronald Janssen Architecten.

Bekijk hier het gehele aanbod.

Natuurlijke materialen

De Susanna heeft een robuust karakter en is opgetrokken uit natuurlijke materialen zoals staal, beton, baksteen en hout. “De vier panden zijn net als in de binnenstad van Amsterdam per kavel aaneengeschakeld. Het zijn individuele gebouwen met afwisselende breedte en hoogte. Zo ontstaat een typisch Amsterdamse gevarieerde stadswijk.”

Wonen aan het water, het eilandgevoel van Oostenburg

Het water geeft Oostenburg een bijzonder karakter. U woont in het hart van de stad, maar ook op een eiland, en dat geeft de buurt een unieke sfeer, een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid. U beleeft dat niet alleen op straat, maar ook thuis: vanaf uw eigen balkon, waar u lekker in de zon zit met een glas koele witte wijn onder handbereik.

De kades worden plekken waar u regelmatig zult komen als u hier eenmaal woont. Hier ontmoet u uw buurtgenoten en bezoekers van de stad. Hier kunt u fietsen, wandelen en zwemmen. U kunt zelfs in een sloep stappen om over het IJ naar de binnenstad te varen.

Is het mooi weer? Laat u dan verleiden om een terrasje in de zon te pakken.

Het interieur, doe het met DOEN

Het sublieme afwerkingsniveau van De Susanna springt direct in het oog. Het gebouw is stoer van buiten, maar zacht van binnen dankzij de royale lichtinval, het vrije uitzicht over het water en de dak- en binnentuin met vaste planten en bomen.

Speciaal voor De Susanna is de creatieve ontwerpstudio DOEN betrokken bij het samenstellen van de interieurtekeningen

Partners